Przeczytaj jak powstaje sok

Domowe Soki i Nektary produkujemy ZAWSZE ze świeżych owoców WYŁĄCZNIE  w okresie zbiorów. 
To gwarantuje nam, że nasze soki mają zawsze smak i zapach, którego nigdy nie dałoby się uzyskać z owoców z przechowalni lub mrożonych.

Staramy się, by jabłka oraz inne owoce do produkcji naszych soków pochodziły ze sprawdzonych plantacji lub  przydomowych ogrodów położonych z dala od ruchliwych tras. Najbardziej cenimy stare odmiany jabłoni m.in. Szara Reneta,  Złota Reneta, Kronselska, Antonówka, Kosztela, Cesarz Wilhelm, Boiken, Piękna z Rept, Jonatan oraz Zimnoje Lemonnoje, gdyż są one uodpornione na wszelkie choroby, nie wymagają stosowania oprysków i wydają naturalne owoce.

Od 20 lat współpracujemy z tymi samymi sadownikami i gospodarzami m.in. w Tłokinii Kościelnej koło Kalisza, w Czempiniu oraz na Kujawach.

Nigdy nie nabywamy surowców z masowego skupu owoców i tej zasady się trzymamy bez wyjątków, gdyż zależy nam bardzo na znajomości źródła pochodzenia owoców, z których mamy tłoczyć nasz sok . Surowiec to dla nas kluczowy element w całej produkcji, naszym zdaniem najlepszy sok może być tylko z najlepszych owoców!

Bardzo ważnym czynnikiem – przy produkcji Domowych Soków i Nektarów - jest również czas dostarczenia owoców. Większość sadów jest w pobliżu naszej tłoczni i dostawa odbywa się niemal natychmiast. Transporty z sadów bardziej oddalonych są każdorazowo z nami uzgadniane, tak by owoce prosto z sadu trafiały do przerobu.

Dzięki unikalnej technologii stosowania prasy warstwowej oraz przekładek z wikliny i naturalnych włókien nasze Domowe Soki i Nektary – zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Pasteryzowane w odpowiedniej temperaturze utrzymują cenne witaminy.

Efektem naszych starań jest naturalny sok o wyjątkowym smaku i zapachu - słowem sok najwyższej jakości.

Staramy się nie poprawiać natury i pamiętać o tradycji wytwarzania soku w sposób domowy!  Stąd też nazwa naszego soku – Domowy Sok Jabłkowy.